- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ע"פ 7547/05
|
ע"פ בית המשפט העליון בירושלים |
7547-05
4.9.2005 |
|
בפני : אליעזר ריבלין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מלק אגברייה עו"ד אביגדור פלדמן |
: מדינת ישראל עו"ד בת-עמי ברוט |
| פסק-דין | |
זהו ערעור מכוח סעיף 87(ד) לחוק העונשין, תשל"ז-19777, על החלטת בית-המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו לדחות את בקשתו של המערער לעכב את ביצוע עונש המאסר שנגזר עליו בבית-משפט השלום.
המערער הורשע, על-פי הודאתו, בעבירה של החזקת נזק שלא-כדין ושיבוש הליכי משפט ונדון לעונש מאסר לריצוי בפועל למשך 24 חודשים, בנוסף לעונש של מאסר מותנה.
בערעור שהגיש לבית-המשפט המחוזי כנגד גזר-הדין טוען המערער כי בית-משפט השלום החמיר עימו יתר על המידה, בהתחשב בכך שהנשק שהחזיק המערער נועד להגנה עצמית בשל התנכלות לבני-משפחתו מצד בני-משפחה יריבה. המערער מעיד על עצמו כי הוא מבקש לפשר בין היריבים, כי הוא איש המקדיש עצמו לעשיית שלום, כי אורח חייו נורמטיבי וכי הוא עוסק לפרנסתו ולפרנסת בני-משפחתו במלאכות נכבדות. לטענתו, העונש שנגזר עליו מופרז בחומרתו, גם בהשוואה לעונשים שנגזרו בבתי-משפט שונים, בעבירות דומות.
בית-המשפט המחוזי מיאן להיעתר לבקשת המערער לעכב את ביצוע ריצוי עונש המאסר עד לאחר שינתן פסק-דין בערעור. בית-המשפט ראה בחומרה את העובדה שהמערער הורשע בעבר בעבירה הנגועה באלימות, ולמד מכך ומן המעשה היום על מסוכנותו של המערער.
בא-כוחו של המערער סבור כי אין לזקוף לחובתו עבירה מן העבר הרחוק יחסית, ומדגיש את העובדה כי מאז ביצוע העבירה בה הורשע היום חלפו שנים בהן לא היה מעורב בכל מעשה אסור, ובהן הקפיד להתייצב למשפטו. הוא מציין כי תקופת המאסר שנגזרה על המערער אינה ארוכה וכי, מכל מקום, תחילת ריצוי העונש עתה תסכל כל אפשרות לשכנע את בית-המשפט שלערעור לגזור עליו עונש שירוצה בעבודות שירות.
בינתיים מסתבר גם, כי נקבע מועד קרוב לשמיעת הערעור.
בנסיבות אלה כולן ומן הטעמים שציין הסניגור, ובהתחשב גם בעובדה ששחרורו של המערער הותנה בערבויות כבדות - דין הערעור להתקבל. עונש המאסר שנגזר על המערער בתיק 3506/03 בבית-משפט השלום בכפר-סבא יעוכב עד למתן פסק-דין בערעור המתברר בבית-המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו בתיק ע"פ 71503/05.
ניתן היום, ל' באב התשס"ה (4.9.05).
ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
